Ciobanii, pregătiți să sară din nou gardul la Parlament! De ce vor să protesteze

Crescătorii de ovine din toată România reclamă din ce în ce mai des problemele pe care le au din cauza animalelor sălbatice, care le atacă în mod constant turmele de mioare și le pun în pericol viața. Ciobanii le cer autorităților să rezolve cât mai repede problema și sunt pregătiți să iasă la proteste pentru acest lucru.

Potrivit lui Ioan Câmpean, crescător de ovine și președinte al unei asociații de profil din județul Bistrița-Năsăud, ciobanii sunt pregătiți să protesteze la fel ca în 2015, atunci când mii de oameni s-au strâns în fața Parlamentului, iar câțiva chiar au sărit gardul instituției.

”Întâi reacționăm pașnic, ne ducem la București și încercăm, o lună-două, să găsim soluții. Dacă nu, când terminăm lucrurile, prin toamnă, s-ar putea să fim musafiri la Parlament, să venim ca atunci când au vrut să împuște câinii, și s-a rezolvat în 10-20 de minute. Noi nu mai vrem să ajungem acolo, dar nici nu intrăm în iarnă fără să facem o mișcare, dacă dânșii nu rezolvă problema. (…) Nu vreau să zic nimic mai mult, dar la toamnă, om veni mai mulți să lămurim problema, cum am lămurit-o și cu câinii”, a precizat Ioan Câmpean, într-un interviu acordat realizatorului AGRO TV, Ovidiu Ghinea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole