CIOBANII BISTRIȚENI AU VÂNDUT STRĂINILOR PESTE 100.000 DE OI

Ciobanii bistriţeni au vândut la export, de la începutul anului, peste 100.000 de oi şi miei, potrivit unei statistici prezentate, miercuri, de şeful Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bistriţa-Năsăud, Ioan Bogolin, în cadrul şedinţei Colegiului prefectural.

Toate aceste animale au fost supuse examinărilor clinice de către medicii veterinari, în vederea certificării pentru schimburi intracomunitare şi export, potrivit AGERPRES.

Circa 40.700 de miei şi oi au ajuns în Italia, 27.800 în Iordania, alţi peste 20.000 în Grecia şi puţin peste 11.000 în Bulgaria.

Printre ţările care au cumpărat ovine din judeţul Bistriţa-Năsăud se numără şi Croaţia, Ungaria şi Germania.

Fermierii bistriţeni au mai exportat aproape 60.000 de păsări şi peste 18.000 de exemplare de bovine.

- Publicitate -

Exportul de produse animaliere, realizat în perioada 1 ianuarie – 20 octombrie, a fost mai redus decât cel de animale: 944 tone piei brute, 717 tone de carne, 347 tone de produse lactate şi 25 tone de produse din carne, principalele ţări partenere fiind Italia – la piei de animale, Olanda – la carne şi Ungaria – la produse lactate.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole