CIOBANI ATACAȚI DE URS, ÎN HARGHITA

Doi ciobani au ajuns la spital după ce au fost muşcaţi de un urs, în timp ce se aflau la o stână din apropierea municipiului Miercurea Ciuc.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Potrivit primelor informaţii, cei doi ciobani erau fraţi şi se aflau la stână împreună cu tatăl lor. La un moment dat, cei doi au fost atacaţi de un urs, care le-a provocat mai multe răni, înainte ca acesta să fie alungat de tatăl lor.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că unul dintre ciobani a fost preluat de SMURD şi a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc, iar celălalt a fost dus la spital de un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă, potrivit AGERPRES.

Unul dintre bărbaţi a fost diagnosticat cu plagă muşcată la falanga unei mâini, iar al doilea a suferit o plagă muşcată la gamba şi la laba piciorului drept, ambii fiind în afara oricărui pericol.

În fiecare an, în Harghita sunt cazuri de atacuri ale urşilor, de cele mai multe ori fiind vorba de ciobani aflaţi cu animalele la păscut sau de persoane surprinse în pădure la cules de ciuperci sau fructe, însă şi de oameni care sunt atacaţi în zona culturilor agricole, unde urşii merg în căutare de hrană.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Datele statistice arată că anul trecut au fost înregistrate la APM Harghita 176 de cazuri de atacuri ale animalelor sălbatice, în 124 de cazuri fiind vorba despre urşi.

De asemenea, şase persoane au ajuns la spital după ce au fost atacate de urşi, printre acestea numărându-se şi o fetiţă de 12 ani.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole