28 octombrie 2021 - 14:48

Cioban declarat dispărut, în realitate plecat să-și caute de muncă

După ce miercuri, 20 ianuarie 2021, Țucureanu Florică, un cioban în vârstă de 50 de ani, era dat dispărut, iar peste 70 dintre oile de care bărbatul ar fi trebuit să aibă grijă au fost găsite înghețate în apa pârâului Bârlui din comuna Morunglav, organele de poliției au anunțat că l-au găsit.

Polițiștii l-au depistat pe cioban în comuna Voineasa, județul Olt, iar în urma audierilor, organele de poliție au aflat că în cele două zile când nu a putut fi găsit, Florică ar fi fost plecat în județul Vâlcea pentru a căuta un loc de muncă, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt.

„Astăzi, 22 ianuarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Bobicești, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au depistat bărbatul, în vârstă de 50 de ani, plecat voluntar de la domiciliu.

„Reamintim că polițiștii au fost sesizați în data de 20 ianuarie a.c., cu privire la faptul bărbatul, în vârstă de 50 de ani, nu poate fi găsit. În urma activităților desfășurate, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bobicești au depistat bărbatul pe raza comunei Voineasa, județul Olt.

„În perioada plecării de la domiciliu acesta s-ar fi deplasat în județul Vâlcea pentru a căuta un loc de muncă”, se arată în comunicatul IPJ Olt, citat de Agerpres.

În urmă două zile, peste 70 de oi au fost găsite înghețate în apa pârâului Bârlui din comuna Morunglav, iar ciobanul care le avea în grijă nu a putut fi găsit. Bărbatul a fost căutat cu ajutorul pompierilor şi scafandrilor pe malurile şi în apa pârâului, fără a fi găsit.

Poliția îl dăduse oficial dispărut pe ciobanul Florică de joi

Joi, 21 ianuarie 2021, Poliția Română anunța oficial că este în căutarea unui bărbat în vârstă de 50 de ani, care ar fi fost plecat în apropierea pârâului Bârlui cu o turmă de oi şi nu a mai revenit la domiciliu.

„Persoanele care deţin informaţii care să ajute la găsirea acestuia sunt rugate să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sune la numărul de urgenţă 112”, se menționa într-un comunicat de presă.

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bobiceşti au fost sesizaţi de un bărbat, de 38 de ani, din comuna Bobiceşti, cu privire la faptul că Ţucureanu Florică, care are în grijă turma sa de oi, nu a revenit la domiciliu.

La data de 20 ianuarie a.c., poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Bobiceşti şi cei din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale anunțau au demarat de îndată verificări şi activităţi de căutare a persoanei dispărute.

„În urma căutărilor efectuate în proximitatea pârâului şi în pădurea din localitatea Bobiceşti, bărbatul nu a fost găsit. Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul pompierilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

„Astăzi, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Bobiceşti şi cei ai Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt continuă verificările şi activităţile de căutare a persoanei dispărute. În activităţi sunt angrenaţi voluntari din comuna Bobiceşti.

„Ţucureanu Florică prezintă următoarele semnalmente: 1,60 m înălţime, constituţie atletică, păr negru, tuns scurt, ochi căprui, fără semne particulare. Bărbatul prezentă un defect de mers.

La momentul dispariţiei, acesta purta o geacă neagră din fâş, pantaloni negri, cizme de cauciuc şi fes albastru”, scriau în documentul de presă organele de poliție.

Sursă foto: ISU Olt