Cioban arestat pentru 30 de zile! Ținea un SCLAV LA STÂNĂ, în condiții inimaginabile!

Greu de imaginat în secolul XXI: polițiștii argeșeni au descoperit un bărbat ținut sclav la stână, lipsit de hrană și de adăpost corespunzător și pus să muncească până la epuizare.

„La data de 12 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat două percheziții domiciliare, în județul Argeș, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020 – august 2023, un bărbat, de 56 de ani, din județul Argeș, ar fi recrutat și ar fi exploatat o victimă majoră, aflată în stare de vădită vulnerabilitate, cauzată de situația socială, a lipsei de educație și accentuatelor probleme de sănătate, pe care ar fi obligat-o la prestarea, în mod repetat, de munci neremunerate, într-o stână din județul Argeș.

De asemenea, potrivit anchetatorilor, victima ar fi fost adăpostită în condiții improprii, lipsită de hrană corespunzătoare și de îngrijirea medicală adecvată bolii de care suferă.

În urma perchezițiilor, polițiștii și procurorii au descoperit și au ridicat mai multe mijloace de probă.

Vineri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a ciobanului bănuit de trafic de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Potrivit DIICOT, victima a beneficiat de măsuri de sprijin și protecție de către reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul citat.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Autoritățile statului nu își fac treaba, sa fie permanent pe teren, sa vadă ca în agricultură se lucrează la negru cu zilieri prost plătiți pe post de sclavi. Cine primește subvenții sa aibă angajați cu forme legale cu caracter permanent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole