23 ianuarie 2022 - 16:39

SURPRIZE! Cine va ocupa fotoliul de ministru rămas liber la MADR?

Deocamdată, pe holurile guvernului, se discută despre un interimat pentru fotoliul de ministru, eliberat prin demisia lui Adrian OROS.

Pe surse, am aflat ca numele vehiculate sunt cele ale deputatului de Botoșani Costel ȘOPTICĂ, Daniel CONSTANTIN, deputat de Argeș, care a mai ocupat această funcție în trecut, sau George STÂNGĂ, deputat de Galați.

Totuși, cu cele mai mari șanse de a asigura interimatul, este creditat Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, pentru că este deja membru al executivului.

Probabil că în perioada următoare se vor purta negocieri și vor apărea și pretendenții la funcția de ministru. Un prim nume potențial este, din nou, cel al directorului general al APIA Adrian PINTEA.

Deocamdată, dorința fermierilor este ca viitorul ministru sa fie o persoană reprezentativă pentru ei, nu pentru partidul de guvernământ. Astfel, pe un val de popularitate, este propus fermierul Dimitrie Muscă. Greu de crezut însă că executivul va lua în considerare o asemenea opțiune, dar ținând cont, după spusele lui Oros, de situația complicată a alocărilor din PNRR pentru agricultură, nu ar fi exclus să se găsească un țap ispășitor care să fie responsabil de un viitor potențial dezastru.