Cine sunt fermierii care NU au primit subvenția APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat 99,4% din plățile aferente campaniei 2021. Astfel, doar fermierii care au decedat sau se află în diferite litigii sau probleme de natură juridică nu și-au primit subvenția APIA pentru anul trecut.

”În ceea ce privește campania de plată a unui an de cerere, știm foarte bine că plățile încep la 16 octombrie și trebuie finalizate până la 30 iunie anul următor; respectiv, pentru anul de cerere 2021, termenul de efectuare a plăților a fost 30 iunie 2022.

Comisia Europeană îți dă o posibilitate, până la data de 30 iunie, îți decontează în integralitate toate declarațiile de cheltuieli. Aici nu mă refer că tu, ca fermier, primești bani mai puțini, ci statului i se decontează mai puțin dacă nu se încadrează în acest termen pe care l-am spus. Condiția este ca până la data de 30 iunie a anului următor, să ai efectuate cel puțin 95% din aceste plăți. Noi, la data de 30 iunie, am avut 99% din plăți efectuate, astăzi suntem undeva la 99,4%.

Restul fermierilor sunt decedați, cu litigii în instanțe sau diferite probleme; doar aceștia sunt fermierii care nu au reușit să intre la plată, dar se fac plăți zilnic pentru fermierii care rezolvă litigiile. Având în vedere că până la 30 iunie am reușit să depășim acel termen impus de 95%, orice plată o facem și după acest termen este rambursată statului român, astfel încât nu este grevat bugetul statului din cauza noastră”, a precizat șeful APIA, Adrian Pintea, pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole