100.000 EURO pentru fermierii trecuți de 40 de ani! Cine se încadrează la ”Noul Fermier”

Așa cum AGRO TV v-a informat încă de la primele discuții purtate la nivel european în acest sens, din 2023, statele membre UE vor putea introduce o nouă măsură prin care să îi sprijine și pe oamenii trecuți de 40 de ani care vor să își deschidă o afacere în agricultură. Este vorba despre programul cunoscut drept ”Noul fermier”.

Prin acest program, beneficiarii care au împlinit vârsta de 40 de ani și vor să se instaleze ca șefi de exploatație agricolă vor putea beneficia de un acces mult mai ușor la fonduri europene, la fel ca tânărul fermier, în valoare de până la 100.000 de euro.

Momentan, potrivit informațiilor din cadrul grupurilor de lucru de la Ministerul Agriculturii privind elaborarea noului PNS, nu există prea multe detalii cu privire la această nouă măsură și dacă ea va fi aplicată și în România.

”În grupurile de lucru s-a vorbit foarte puțin despre această schemă de intervenție, dar în curând vom avea draftul de PNS pus în consultare publică, unde vom vedea care sunt intervențiile pe care România vrea să le gestioneze începând din 2023. Regulamentul european ne permite să introducem acest concept de nou fermier. La această dată, nu avem detalii legate de acest program, dar putem să bănuim anumite aspecte. În niciun caz nu se vor da acești bani pentru fermieri care au desfășurat deja o activitate agricolă. Va fi o măsură pentru cei care practică pentru prima dată agricultura și s-ar putea să fie și pentru componenta din diaspora”, a precizat consultantul Ion Păunel în direct la AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport” realizată de Ovidiu Ghinea.

În cazul în care programul ”noul fermier”, va fi implementat, acesta ar urma să înceapă din 2023.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole