7 decembrie 2021 - 01:25

EXCLUSIV! Cine rămâne și cine pleacă de la Ministerul Agriculturii

Odată cu încheierea alegerilor parlamentare din 6 decembrie, au început negocierile pentru formarea unei noi coaliții de guvernare și, implicit, pentru împărțirea ministerelor între cele trei partide care vor forma noul executiv. Noua coaliție de guvernare a ajuns la un consens în ceea ce privește împărțirea ministerelor, iar acum se alcătuiesc noile echipe de conducere. În ceea ce privește Ministerul Agriculturii, actualul ministru, Adrian Oros, este favorit să-și păstreze funcția. Echipa din jurul său, însă, va suferi unele modificări.

În primul rând, din actuala echipă vor pleca Emil Dumitru și George Scarlat, aleși în Parlamentul României în funcțiile de deputat, respectiv senator. AGRO TV a luat legătura cu George Scarlat în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, pentru mai multe detalii legate de cine rămâne și cine pleacă din echipa MADR.

”Parte din actuala echipă va rămâne la Ministerul Agriculturii. În procentul cel mai mare, domnul Adrian Oros este favorit să rămână în fruntea Ministerului. Indiferent cine rămâne, important este să se ducă mai departe proiectele pe care le-am început, pentru că nu este timp fizic pentru a relua. Mă gândesc aici în primul rând la Planul Național de Redresare și Reziliență.

Este posibil să fie trei secretari de stat de la PNL, unul de la USRPLUS și unul de la UDMR, pentru că aceasta este conjunctura. Îmi este greu să vă spun nume, pentru că sunt dezbateri în cadrul grupului, în cadrul filialelor. Domnul George Șerban își dorește și are șansele cele mai mari să rămână secretar de stat, pentru că filiala sa a obținut și un rezultat bun la alegeri. Și domnul Simion își dorește să continue politicile pe care le-a început cu privire la industria alimentară”, a precizat senatorul George Scarlat pentru AGRO TV.

În ceea ce îi privește pe Avram Fițiu și Claudiu Sorin Roșu Mareș, este puțin probabil ca aceștia să se mai regăsească în viitoarea echipă de conducere de la MADR, întrucât partidele în care sunt înscriși nu fac parte din coaliția de guvernare.