26 ianuarie 2022 - 12:56

Cine pariază pe mazăre? Există cerere din India și China

Cultura de mazăre pare a fi un pariu bun pentru viitor, mai ales că există o cerere mare pentru ea pe piețele din India și China.

Cooperativa agricolă Dobro­gea Sud, una dintre cele mai mari asocieri de profil din România după cifra de afaceri, care cultivă 21.500 de hectare cu cereale şi oleaginoase în judeţul Constanţa, vrea să exploateze în următorii ani potenţialul mazărei, o cultură de până în 100.000 de hectare la nivel național, scrie zf.ro.

Mai mult, cooperativa intenționează să devină un furnizor de top pentru acest produs, fiind deschisă în această privință și colaborării cu producători români mai mici.

„Producţia de mazăre arată foarte bine în acest an, de 1,5 tone/hectar, şi este cerere pentru ea din India şi din China. Ne dorim să fim un furnizor de top în câţiva ani, să producem atât noi, cât şi să cumpărăm de la alţi producători români mai mici. Acum cultivăm 1.500-2.000 de hectare, dar vom dezvolta această nişă. Cred că are potenţial în România“, a spus Ionuţ Lungoci, CEO al Cooperativei Dobrogea Sud.

În România, în prezent, suprafaţa cultivată cu mazăre este de trei ori mai mare faţă de acum zece ani.