Cine merge pe Transalpina, nu are voie sa rateze delicatesa de la Stana Stefanu, certificata „produs traditional”

Tocanul de oaie de la Stâna Ștefanu a primit atestatul de produs tradițional din partea Ministerului Agriculturii. Petre Daea a venit personal să înmâneze certificatul pentru deliciosul preparat ciobănesc. La eveniment au participat, de asemenea, reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Zona Montană (ANZM), reprezentanți ai autorităților locale, crescători de ovine din zonă, potențiali beneficiari ai legii muntelui. Festivitatea a avut loc la Stana Ştefanu, situată la kilomentrul 51 pe Transalpina, proprietarii acesteia fiind singurii care pot vinde şi promova acest produs tradiţional.

Mâncarea este preparată de băcița Mărioara Babu, proprietara stânei, și este la mare căutare printre turiștii de pe Transalpina. De altfel, stâna a devenit deja celebră datorită acestui produs. Tocanul de oaie este o mâncare gătită adesea de oieri. De regulă, pentru prepararea lui se folosește pulpa de la o oaie mai grasă, care se drege cu ceapă, ardei gras și foi de dafin, toate adăugate în ceaunul așezat deasupra focului. Preparatul este primul din județul Gorj, care primește certificarea de produs tradițional, calitate pe care ciobănița încearcă să o obțină de doi ani.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole