Cine ar trebui să primească subvenția mare la ovine, în viziunea celui mai bogat oier din România

Sprijinul cuplat, cunoscut printre oieri și sub denumirea de ”subvenția mare”, va fi acordată anul acesta tuturor crescătorilor, nu doar celor care participă în programele de ameliorare. Decizia a fost luată de ministrul agriculturii, Florin Barbu, chiar dacă unii dintre crescătorii de ovine nu sunt de acord.

Potrivit președintelui Asociației Crescătorilor de Ovine ”Dacia” Hunedoara, Dumitru Andreșoi, subvenția aceasta ar fi trebuit plătită doar fermierilor care fac selecție, astfel încât să încurajeze pe mai departe performanța în acest domeniu. 

”Eu tot timpul am spus ce trebuie să spun, nu ce vor să audă crescătorii sau colegii. Poziția noastră a fost ca această subvenție să se dea numai la fermierii care fac selecție, vorbim de sprijinul cuplat zootehnic, nu de ANT. Ministerul Agriculturii a luat decizia să se dea la toată lumea. Noi nu avem altceva de făcut decât să acceptăm ceea ce ministrul și-a asumat.

Eu mă bucur foarte mult că s-a scos raportul de 1 berbec la 35 de oi, care a fost o prostie, am spus-o dintotdeauna. Nu s-a urmărit nimic, s-a făcut o nebunie și nu se urmărea ce se face cu produșii.

Acum ia toată lumea sprijinul cuplat zootehnic, Doamne ajută! Sper să nu scădem sub 12 euro/animal, pentru că atunci pierdem toată subvenția, deci România nu mai ia sprijinul cuplat dacă se scade sub 12 euro. Sper să nu se ajungă acolo. Noi încercăm să nu plece crescătorii care sunt înscriși în Controlul Oficial al Producției și fac performanță, pentru că noi nu facem asta pentru o zi sau pentru două, o facem pe termen lung”, a precizat Dumitru Andreșoi pentru AGRO TV, în emisiunea ”Portret de fermier”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

  1. El spune treaba asta pt că vinde berbeci cu origine și vrea să facă și mai mulți bani. Un fel de monopol păstrat cu dârzenie …

  2. De ce nu dau subvenții mari la aia care au angajați cu caracter permanent cu forme legale ?!?! În agricultură se lucrează la negru cu zilieri prost plătiți pe post de sclavi. De ce nu se plătesc subvențiile în funcție de contractele de muncă?!?! Sunt pfa cu peste 500 de ha subvenționate dar nu au un contract de munca. De ce nu merg în control sa vadă cu cine lucrează fermierii terenurile cu cine pasc oile cu cine le hrănesc sau fac curățenie etc etc ?!?!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole