CINCI UNITĂȚI ȘCOLARE DIN MEDIUL RURAL SĂLĂJAN VOR FI ÎNCHISE

Un număr de cinci unităţi şcolare din Sălaj vor fi desfiinţate începând din anul şcolar 2017-2018, potrivit precizărilor făcute miercuri de Maria Pop, inspectorul şcolar general al Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj, în cadrul Comisiei de Dialog Social, convocată de Instituţia Prefectului.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017
Potrivit Mariei Pop, vor fi desfiinţate Şcoala Gimnazială nr. 1 Tusa (Sâg), Şcoala Primară Şumal (Marca), Şcoala Primară nr. 3 Făgetu (Plopiş), Şcoala Primară Recea (Vîrşolţ) şi Grădiniţa cu Program Normal Şumal (Marca).

„Aceste unităţi sunt desfiinţate la solicitarea primăriilor din comunele respective. Astfel, în cazul unităţii de la Tusa, structură a Liceului Tehnologic din Sâg, măsura s-a impus ca urmare a punerii în funcţiune a campusului şcolar, acolo unde condiţiile sunt foarte bune şi unde s-a încercat concentrarea copiilor. Cele trei şcoli primare şi grădiniţa vor fi desfiinţate din cauza numărului foarte mic de copii. Toate acestea dispun, însă, de microbuze şcolare, cu care vor fi transportaţi puţinii copii de grădiniţă ori de ciclu primar din zonă la unitatea cu personalitate juridică de care aparţin”, a precizat inspectorul şcolar general.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Aceasta a adăugat că nu exclude ca, la începutul viitorului an şcolar, numărul şcolilor şi grădiniţelor care vor desfiinţate să fie mai mare, în condiţiile în care problema numărului mic de copii apare şi în alte sate.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV
Scăderea numărului de unităţi de învăţământ din Sălaj continuă trendul ultimilor ani, în actualul an şcolar fiind închise nouă şcoli şi două grădiniţe, iar în anul şcolar 2015 – 2016 zece şcoli primare şi cinci grădiniţe.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole