CINCI TIPURI DE BRÂNZĂ DIN VAMA BUZĂULUI, PE DRUMUL CĂTRE PRIMIREA ATESTATULUI DE PRODUSE TRADIȚIONALE

Brânza de burduf, cașul, urda, telemea și cașcavalul sunt cele cinci produse locale pentru care edilii din Vama Buzăului vor să le obțină certificat de atestare tradițională.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Primarul Tiberiu Chirilaș a precizat că localnicii au înțeles, până la urmă, că dacă se vor asocia vor deveni mai puternici și își vor putea comercializa produsele, iar din 2010 sunt constituiți în Asociația Transhumanța Vama Buzăului. Acesta este și brandul sub care ar urma să fie comercializate lactatele produse de către localnici. Brânza de burduf este vândută deja „cu siglă”, prețul de comercializare al acesteia variind între 20 și 25 lei/kg, numai că, deocamdată, produsele se găsesc doar la poarta producătorului.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Comuna are un potențial foarte mare în ceea ce privește creștere animalelor și produsele tradiționale, dar din păcate, produsele nu sunt valorificate și consumate așa cum trebuie. Aceasta are chiar un izlaz comunal întins pe o suprafață de 1.800 de hectare care este certificat ecologic, poluarea fiind zero în localitate „Îmi doresc să promovăm atât Vama Buzăului, cât și produsele tradiționale: brânza, cașul, urda, telemeaua sau cașcavalul. Avem foarte mulți producători, dar dacă nu le reușește punerea în valoare a produselor, vor da înapoi”, a explicat primarul.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Primarul recunoaște că, în primul rând, producătorii trebuie să se pună la punct cu prezentarea produsului, dar, deocamdată aceștia nu au „sânge de brănean”. Acesta dorește ca împreună cu Primăria Brașov să facă un parteneriat, astfel ca Asociația Transhumanța să aibă un colț dedicat în fiecare hală de brânzeturi din cele cinci piețe agro-alimentare ale Brașovului. (Integral pe bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise