CIFRELE DEZASTRULUI ÎN SĂLAJ: PESTE 4000 DE CASE ȘI 58 DE UNITĂȚI ȘCOLARE AFECTATE

Circa 4.000 de case şi 58 de unităţi de învăţământ din Sălaj au fost afectate de furtuna de duminică seara, în special prin avarierea acoperişurilor, fenomenele meteo extreme ducând şi la distrugerea reţelelor electrice în 95 de localităţi, 13 dintre ele nefiind încă alimentate cu energie electrică miercuri.

Potrivit unei centralizări realizate de Instituţia Prefectului, s-au înregistrat pagube în toate cele patru oraşe din judeţ, dar şi în 35 din cele 57 de comune ale judeţului, potrivit AGERPRES.

Au fost afectate 100 de obiective social-economice şi administrative, 58 de unităţi de învăţământ şi 3.965 de case, cele mai multe probleme semnalându-se în zona acoperişurilor, care au fost distruse parţial sau total de vântul puternic.

Furtuna a distrus numeroşi stâlpi de telefonie şi energie electrică, a scos arbori din rădăcini, unii prăbuşindu-se peste maşini, rupând şi turlele a două biserici de lemn, monumente istorice, din localităţile Poarta Sălajului şi Lozna.

„La această oră situaţia localităţilor fără energie electrică se prezintă astfel: 13 localităţi afectate, 20 de posturi de transformare afectate, 1.211 abonaţi, 1 linie de medie tensiune parţial alimentată, au fost afectaţi 22 de stâlpi de medie tensiune şi 49 de stâlpi de joasă tensiune, 20 de echipaje în teren”, precizează miercuri, într-o postare pe Facebook, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj.

Centralizarea cu pagubele produse de furtună, întocmită de Instituţia Prefectului, va fi transmisă miercuri, Guvernului, în vederea alocării de fonduri pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo extreme

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole