28 iunie 2022 - 13:20

Sprijin pentru bunăstarea… familiei: Președintele ANSVSA, Robert Chioveanu, și-a angajat nevasta în subordine, prin transfer!

Să mai spună spună cineva că statul român nu are grjă de bunăstarea familiilor, în special de cele ale politicienilor aflați la putere!

Este și cazul familiei lui Robert Chioveanu, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Mihaela Chioveanu lucrează, de la 1 august, în funcția de consilier superior la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Ilfov, instituție aflată în subordinea ANSVSA, condusă de soțul său, scrie Libertatea.

- Publicitate -

Mai mult, Mihaela Chioveanu nici măcar nu și-a ocupat postul prin concurs, ci prin transfer, după ce, în urmă cu mai puțin de o lună, se angajase la o altă instituție de stat. Dar și acolo, a fost singurul candidat!

În data de 20 iulie, DSVSA Ilfov a cerut transferal acesteia, „în interes de serviciu”, de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), unde abia se angajase, pe funcția de consilier clasa I. Mihaela Chioveanu lucrase doar 30 de zile la APIA (2-31 iulie 2021), unde a ajuns în urma unui concurs la care a fost singură pe loc. Înainte de a ajunge la stat, ea lucrase ca medic veterinar în mediul privat. Șefa DSVSA Ilfov.

Schema prin care soția președintelui ANSVSA a ajuns să ocupe și ea un loc călduț și bine plătit la stat este limpede, după cum rezultă din explicațiile pe care le-a oferit însăși șefa DSVSA Ilfov, Viorica Brumaru, într-un răspuns oficial dat jurnaliștilor de la Libertatea.

„Motivele solicitării transferului doamnei Chioveanu Mihaela au fost: deficitul de personal al DSVSA Ilfov, având în vedere că de la începutul acestui an s-au vacantat 6 posturi prin pensionare (consilieri-funcționari publici) din cadrul instituției;  pregătirea și experiența profesională de peste 15 ani a doamnei dr. Chioveanu Mihaela; a avut relații de colaborare profesională cu DSVSA Ilfov, în calitate de medic veterinar concesionar”, se arată în răspunsul DSVSA Ilfov.

Argumentul principal, însă, este halucinant: prin concurs „era mai mare nebunia, erau mai multe speculații”.

Astfel, întrebată dacă Mihaela Chioveanu putea ajunge prin transfer la DSVSA dacă nu era deja funcționar public la APIA, Viorica Brumaru a răspuns: „Nu, numai dacă era funcționar public. Altfel, nu aveam eu cum s-o transfer. Decât să participe la concurs. Și atunci era mai mare nebunia, erau mai multe speculații…”

Solicitat să îți exprime un punct de vedere la această situție, președintele ANSVSA, Robert Chioveanu, s-a grăbit să arunce vina către anumite interese obscure, lansând chiar acuzații la adresa reporterilor care au avut „tupeul” să pună întrebări cu privire la acest subiect.

„Eu vă întreb pe dumneavoastră cine v-a plătit? Am informațiile despre cine v-a plătit, dar vreau să-mi confirmați. Ați primit bani și documente de la angajați ai ANSVSA?”, s-a rezumat să raspundă Robert Chioveanu.

Sursa foto: Facebook

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.