CHINEZII, INTERESAȚI SĂ IMPORTE MIERE DIN ALBA

China ar putea importa miere de albine din județul Alba, o decizie privind definitivarea acordului comercial urmând să fie comunicată Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor de către Administraţia Generală pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei (AQSIQ), potrivit unirea.ro.

În acest scop, o delegație chineză din cadrul AQSIQ s-a aflat timp de două zile în județul Alba, pentru a evalua serviciile veterinare românești în privința exportului de miere în China, după ce au vizitat și unități din alte județe.

Scopul acestei misiuni a fost de a verifica modul în care sunt respectate condițiile privind igiena şi calitatea mierii de albine.

Delegația chineză a efectuat vizite la o stupină din Poiana Galdei, un centru de colectare și extracție a mierii de albine din localitatea Benic, comuna Galda de Jos, precum și o unitate de de procesare a mierii și a produselor apicole din Blaj.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult