Chicago: grâul, porumbul, soia, se scumpesc. Starea culturilor de peste Ocean este alarmantă

Cotațiile americane au crescut rapid, marți noaptea, la Chicago.

Potențialul de randament al porumbului în Dakota de Sud și, într-o măsură mai mică, din Ohio, s-a dovedit a fi deosebit de slab.

Starea culturilor de soia este, de asemenea, foarte îngrijorătoare. USDA și-a redus evaluările „de la bun la excelent” la porumb, cu două puncte (55%) și cele de soia cu un punct (57%) în ultimul raport săptămânal, Crop Progress.

Recoltele de grâu de primăvară sunt semnificativ întârziate: doar 33% din lucrări sunt finalizate la 24 august, comparativ cu media pe cinci ani de 54%.

Piața americană beneficiază de o cerere internațională dinamică, în special din partea Chinei. USDA a confirmat, de asemenea, o nouă vânzare a 110 kt de boabe de soia de recoltă nouă, către China, la mijlocul sesiunii.

La închiderea de la Chicago, grâul SRW cu scadență în decembrie 2022 a crescut cu 12,25 cenți$/bushel, ajungând la 8,01 dolari/bu. Contractele futures pe porumb din decembrie 2022 au urcat cu 26,25 cenți$/bushel ajungând la 6,55 USD/bu. Soia pentru livrarea în noiembrie 2022 a crescut cu 25,75 c$/bushel, ajungând la 14,61 $/bushel.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole