Chestionar: Impactul masurilor PAC asupra agriculturii. Eficiente sau Nu?

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunțat consultarea publică privind politica de promovare a Uniunii Europene pentru produsele agricole și alimentare. Consultarea inițiată de Comisia European are scopul de a evalua politica UE de promovare a agriculturii. Mai exact, care este impactul acestor măsuri PAC în ceea ce privește creșterea vânzărilor și a gradului de sensibilizare a consumatorilor.

Toți cei interesați de politica agricolă comună (PAC) pot participa la această evaluare, în cadrul căreia veți putea contribui la imbunătățirea PAC prin expunerea propriilor păreri despre:

  • cât de eficiente și relevante sunt măsurile actuale
  • dacă măsurile PAC sunt coerente cu acţiunile UE din alte domeniI
  • care sunt reacțiile cu privire la valoarea adăugată a implementării acestei politici la nivelul UE

Consultarea va fi deschisă timp de 18 săptămâni, mai exact în intervalul 08 mai- 11 septembrie 2020 și este adresată: 

  1. Autoritățile publice responsabile cu punerea în aplicare a măsurilor din cadrul PAC în statele membre ale UE.
  2. Organizațiile care formulează propuneri și pun în aplicare măsuri.
  3. Personalul Comisiei implicat în acțiunile inițiativelor proprii.
  4. Părțile interesate de politica agricolă, precum asociațiile din sectorul agricol, organizațiile de consumatori, ONG-urile și alte organizații ale societății civile care reprezintă aspecte economice agricole la nivelul UE, la nivel național și la nivel local, persoane din mediul academic, experți, grupuri de reflecție și societăți de consultanță.
  5. Publicul larg: persoane fizice și organizații care doresc să contribuie la evaluare exprimându-și opiniile ca cetățeni.

Contribuția se realizează prin completarea chestionarului online ce poate fi accesat la adresa: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/1859-Evaluation-of-the-EU-agricultural-promotion-policy/public-consultation.

Chestionarele sunt disponibile în toate limbile oficiale ale UE. Puteţi trimite răspunsurile dumneavoastră în orice limbă oficială a UE. Din motive de transparenţă, toţi cei care participă la această consultare sunt invitaţi să se înregistreze în Registrul de transparenţă al UE.

- Publicitate -

Activitățile de consultare din cadrul acestei evaluări urmăresc să ofere indicii despre succesele înregistrate de acest set de instrumente de politică în raport cu obiectivele declarate, să ofere răspunsuri la chestiunile ridicate în spațiul public și să furnizeze o bază de dovezi solidă pentru concluziile evaluării. Această consultare publică are ca scop colectarea de date și de dovezi suplimentare cu privire la impactul acestor măsuri PAC în ceea ce privește creșterea vânzărilor și a gradului de sensibilizare a consumatorilor, precum și cu privire la problemele întâmpinate în legătură cu implementarea instrumentelor. Contribuțiile colectate vor fi utilizate în cadrul procesului de evaluare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole