Ministrul Chesnoiu, ședință cu actorii din lanțul de aprovizionare cu alimente

Aprovizionarea cu alimente se află în centrul atenției publice din România în ultimele zile.

În acest context, Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a avut o întâlnire cu reprezentanții Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

Discuțiile au vizat măsurile de sprijin acordate tuturor sectoarelor implicate în aprovizionarea cu alimente a populației, astfel încât să fie evitate orice fel de distorsiuni pe piață, potrivit unei informări a Ministerului Agriculturii ți Dezvoltării Rurale (MADR).

„Consider că este extrem de important să menținem un dialog constant cu fermierii, cu procesatorii, cu reprezentanții industriei alimentare, cu transportatorii și lanțurile de distribuție, pentru a ne asigura că nu apar situații de dezechilibru. După cum știți, monitorizăm în permanență situația stocurilor și nu există niciun fel de problemă în privința accesului oamenilor la alimente”, a declarat ministrul Adrian Chesnoiu.

De asemenea, pentru a veni în întâmpinarea fermierilor în ceea ce privește costurile cu energia electrică, ministrul Chesnoiu le-a transmis participanților la ședința de astăzi, că a inițiat acțiuni prin care finanțări disponibile din Fondul de Modernizare, gestionat de Ministerul Energiei, să poată fi accesate și de către agricultori, cu sprijinul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, pentru instalarea de panouri de energie electrică din surse regenerabile, se mai arată în postarea MADR.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole