Chesnoiu (MADR): Niciun fermier nu a cerut despăgubiri de secetă anul acesta!

Anul acesta nu se pune problema compensării pierderilor cauzate de secetă, a declarat luni ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, aflat într-o vizită de lucru în județul Satu Mare.

Potrivit șeful MADR, ne putem aștepta la un an bun din punct de vedere al producției, având în vedere că peste 98% din culturi au răsărit.

„În anul acesta agricol nu ne-am confruntat cu o secetă excesivă. Era o presiune pe culturile de toamnă, ca urmare lipsei de precipitații din perioada de iarnă, dar aceste ploi care au venit în ultima perioadă au reechilibrat puțin nivelul de apă în sol și toți fermierii cu care am discutat până acum, din Moldova, din sud, din nordul României, din centru, spun că aproape peste tot culturile arată bine. Vreau să vă spun că nu s-a depus nicio solicitare la Ministerul Agriculturii pentru compensarea unor pierderi cauzate de secetă, iar din starea de vegetație a culturilor reiese foarte clar că aceste culturi de toamnă sunt la un nivel de răsărire destul de bun. Peste 98% din culturi au răsărit. Iar pentru fermierii care s-au confruntat cu nerăsăriri punctuale, ei au avut posibilitatea să vină cu culturi de primăvară specifice astfel încât suprafața agricolă la nivel național să rămână constantă și să ne ducă cu speranța la un an de producție bun”, a spus Adrian Chesnoiu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole