Ministrul Chesnoiu discută la Bruxelles despre practicile comerciale neloiale din cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente

Să sperăm că, în sfârșit, la Bruxelles se vor lua în serios problemele legate de practicile comerciale neloiale din cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente.

În perioada 12-13 decembrie 2021, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, va participa la Consiliul Agricultură și Pescuit, ce va avea loc la Bruxelles, se arată într-un comunicat al MADR remis sâmbătă AgroTV.

În marja Consiliului, ministrul Adrian Chesnoiu va avea o întâlnire cu Janusz Wojciechowski, comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală, dar și întrevederi cu omologii săi din Franța și Belgia.

În cadrul reuniunii, va avea loc o dezbatere cu privire la practicile comerciale neloiale din cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente.

De asemenea, Consiliul va urmări să ajungă la un acord politic cu privire la limitele de capturi totale și cotele pentru principalele stocuri ale UE pentru anul 2022. Acordul va viza stocurile de pește situate în apele Uniunii și apele din afara acesteia, Marea Mediterană și Marea Neagră.

În acest sens, miniștrii vor fi informați de către Președinție cu privire la stadiul negocierilor cu Parlamentul asupra noului Regulament privind controlul pescuitului.

Totodată, Comisia va prezenta principalele obiective ale Fondului european pentru afaceri maritime, pescuit și acvacultură și va încuraja statele membre să elaboreze o strategie de investiții pe termen lung care să asigure utilizarea eficientă a fondurilor.

Un alt punct al reuniunii va urmări aprobarea concluziilor privind planul de urgență pentru garantarea aprovizionării cu alimente și a securității alimentare în vremuri de criză, care a fost prezentat de Comisie în noiembrie, ca parte a Strategiei „De la fermă la consumator”, se mai arată în comunicatul MADR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole