26 mai 2022 - 18:09

Chesnoiu a explicat cum se va face plafonarea prețurilor la alimente în contextul războiului

O criză alimentară în contextul conflictului din Ucraina este perfect plauzibilă, aducând din nou în prim-plan o discuție privind plafonarea preţurilor la alimentele de bază.

Prezent la un eveniment desfășurat la Palatul Parlamentului, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a explicat că o astfel de măsură, cum este plafonarea prețurilor, nu a fost niciodată gândită la nivelul producătorului, ci doar în cazul în care apar situaţii neprevăzute cum este cea prin care trecem acum, informează AGERPRES.

„Dacă vezi că piaţa este perturbată şi apar speculaţii ale pieţei, perturbări ale pieţei, intervii cu anumite măsuri, şi intervenţia o faci de la producător pe care trebuie să îl protejezi, el având costuri de producţie şi un mic adaos de profitabilitate pe verigile de lanţ, până la aprovizionarea cu alimente a consumatorului. Noi avem, ca stat, două elemente fundamentale pe care trebuie să le protejăm: cetăţenii şi producătorii români. Între cele două verigi există alte verigi intermediare care pot specula în anumite momente, iar dacă va fi nevoie să intervenim, exact pe aceste verigi unde ar putea apărea atacurile speculative, intervenim”, a precizat Adrian Chesnoiu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.