Chesnoiu avertizează Europa: Acum toată baza este pe umerii fermierilor!

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a atras atenția că, în actualul context creat de conflictul din Ucraina, rolul fermierilor europeni devine unul esențial.

Din acest motiv, este necesar ca Planurile Strategice să fie adoptate cât mai repede cu putință, pentru că securitatea alimentară a Europei va fi direct dependentă de continuarea activității agricole la nivelul fiecărui stat membru, a precizat Adrian Chesnoiu în cadrul reuniunii de luni a Consiliului Agricultură și Pescuit de la Bruxelles.

„Suntem cu toții alături de poporul ucrainean și de fermierii din această țară. De asemenea, suntem cu toții îngrijorați de efectele pe care situația din Ucraina le va avea asupra agriculturii și din acest motiv cred că trebuie să dăm dovadă în continuare de solidaritate și de o mai bună cooperare între noi în perioada următoare. Trebuie sa adoptăm Planurile Strategice cât mai repede cu putință pentru toți fermierii noștri, pentru că securitatea alimentară a Europei va fi direct dependentă de continuarea activității agricole la nivelul fiecărui stat membru. Este extrem de important, de asemenea, să revizuim o parte din condiționalitățile impuse, pentru că trebuie să folosim fiecare metru pătrat de pământ agricol , astfel încât să le putem acorda și asigura cetățenilor noștri și cetățenilor europeni alimentele de care au nevoie. Acum, toată baza celorlalți cetățeni este pe umerii fermierilor europeni și pe umerii noștri. Așa că trebuie să ne continuăm dialogul constructiv și solidaritatea europeană care a consacrat toate principiile pe care se bazează Uniunea noastră”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole