27 mai 2022 - 08:28

CHESNOIU ATRAGE ATENTIA ASUPRA UNOR MASURI VIITOARE CU IMPACT ASUPRA BENEFICIARILOR PNDR

Anul acesta vrem să aducem în ţară un miliard de euro prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, urmând ca rata de absorbţie să depăşească 60%, a afirmat directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Adrian Chesnoiu, într-un interviu acordat AGERPRES.

Şeful AFIR a precizat că, din punct de vedere al absorbţiei fondurile europene, România s-a clasat pe un onorant loc trei la finele lui 2018, la nivelul Uniunii Europene, iar în prezent, după primul trimestru, România se află pe locul 7. Chesnoiu susţine că pentru anul viitor nu vor mai fi bani „pe absolut nicio măsură din PNDR 2020”, dar se va trage tare pe implementare. Reprezentantul AFIR a mai vorbit în interviu despre intenţia forului european de unificare a agenţiilor de plăţi din statele membre, despre noul Program Naţional Strategic al României pentru perioada 2021-2027 şi despre impactul Brexit-ului asupra acestui program, în condiţiile în care, la momentul actual, propunerea Comisiei Europene arată o diminuare a fondurilor alocate pentru investiţiile în spaţiul rural al României cu circa două miliarde de euro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.