20 mai 2022 - 08:10

Anunțul de ultimă oră al ministrului Chesnoiu: Cum stăm cu cerealele!

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a prezentat joi, după Sedința de Guvern, câteva date privind stocurile interne, dar și stadiul culturilor de cereale pentru anul în curs.

„Noi stăm bine la nivelul stocurilor interne până la noua recoltă dacă ne referim la cereale. Sistemele de aprovizionare la nivelul Uniunii Europene sunt unele care funcţionează fără perturbări majore. Am avut, în perioada trecută, analize permanente, pe care le vom realiza în continuare la Ministerul Agriculturii, să vedem în ce stadiu suntem cu gradul de răsărire a culturilor de toamnă, şi suntem bine. Peste 90% din culturile însămânţate în toamna anului 2021 se află într-o stare de vegetaţie normală. Am început campania de însămânţări de primăvară şi lucrurile se derulează bine. Au venit aceste ploi din luna aprilie care au dat o vigoare aparte câmpului şi culturilor agricole. Din perspectiva rezultatelor, evaluările pe care le facem nu ne situează în zona de risc din punct de vedere alimentar”, a declarat Adrian Chesnoiu pentru AGERPRES.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.