EUROSTAT: Cheltuielile pentru protecția mediului au ajuns la 273 MILIARDE DE EURO în 2021

Cheltuielile naţionale pentru protecţia mediului (NEEP) în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene s-au ridicat anul trecut la 273 miliarde de euro, arată datele publicate ieri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), potrivit Agerpres. Crescând în medie cu peste 2% în fiecare an, cheltuielile naţionale pentru protecţia mediului au urcat cu 40% din 2006.

Ca procent din PIB, cheltuielile cu protecţia mediului au rămas relativ stabile în ultimii 15 ani (între 1,8% şi 2% din PIB). Cheltuielile corporaţiilor au reprezentat cea mai ridicată pondere a cheltuielilor cu protecţia mediului, respectiv 57% din total în 2020. Este mult mai redusă contribuţia sectorului guvernamental, precum şi a sectorului non-profit şi a gospodăriilor, de 22%, şi, respectiv 21% din total, în 2020.

Ponderea investiţiilor în cheltuielile totale cu protecţia mediului s-a situat anul trecut la 20% (54 miliarde de euro).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole