În Cetatea Oradea s-a inaugurat primul Salon al vinului bihorean

vinPrimul Salon al vinului bihorean a fost inaugurat duminică, în Cetatea Oradea, într-un ambient medieval, de către Asociația pentru Cercetarea și Promovarea Produselor Agroalimentare (ACPPA) Crișana și cei aproape 25 de expozanți, producători de vin bihoreni.
Oenologul Dorin Popa, președintele ACPPA Crișana, a spus, la inaugurare, că scopul salonului este acela ‘de a aduce în zona de imagine vinul din Bihor’ și și-a manifestat încrederea că sediul din Cetate va rămâne Casa vinului din Bihor și că, în preajma Crăciunului, se va consemna renașterea vinului bihorean.
„Acest moment este o poveste de suflet pentru că toți prietenii mei, producătorii, depun foarte mult suflet, pe lângă care pun și foarte multă pasiune, bani și efort pentru un vin de calitate, astfel încât Bihorul, care era emblematic în istorie, să se poată reîntoarce la ce a fost, poate și mai mult. Viitorul ne va demonstra. Dar oamenii pasionați sunt cei care duc tradiția mai departe, prin copiii, tinerii noștri”, a spus Dorin Popa.
Salonul va oferi cadrul pentru prezentări, degustări și manifestări de cultură, educație și civilizație a vinului, pentru relație și apropiere între oameni. Orădenii vor avea ocazia să afle mai multe despre vinuri, despre concursurile ce se organizează an de an, de peste 16 ani, în podgoriile locale, la Sâniob, la Sântimbreu, Diosig sau Săcuieni, despre toate cupele și diplomele câștigate de vinurile bihorene sau despre asociațiile locale, regionale sau internaționale ale producătorilor. În perspectivă, după concursurile locale, ACPPA vrea să organizeze și un concurs județean, într-un festival al vinului bihorean, promovat în contextul mai larg al turismului viticol.
‘Vrem să arătăm oaspeților că Bihorul a fost, este încă și va fi un județ viti-vinicol, cu tot ce ține de acest domeniu, și cu vinuri de calitate, nobile, foarte important, care ne pot reprezenta,’ a spus Dorin Popa.
Unul dintre producătorii mai tineri, Dan Corbuț, cu o podgorie de două hectare, a apreciat, în numele colegilor săi, acest eveniment.
‘Am vrea să-i mulțumim domnului profesor pentru inițiativa pe care a avut-o. Fără contribuția sa nu se putea organiza acest eveniment și fără un om ca dânsul în județul Bihor ar fi foarte dificil să aibă loc asemenea evenimente. Vă rugăm să primiți aprecierile și mulțumirile noastre’, a spus Dan Corbuț. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole