3 decembrie 2021 - 03:40

CERERILE PENTRU SUBVENȚIE SE POT DEPUNE LA APIA PÂNĂ LA 15 MAI

Fermierii pot depune cererile pentru obţinerea subvenţiilor din agricultură aferente acestui an. Termenul limita de depunere este 15 mai 2016.

APIA recomandă fermierilor ca, înainte de a merge la centre, să se prezinte la primărie pentru a verifica în Registrul Agricol situaţia terenului pe care îl utilizează, iar dacă au în exploataţie şi animale, să verifice situaţia acestora în registrul Naţional al Exploataţiilor.

Şi în acest an completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic folosind aplicaţia IPA Online, care poate fi accesată din butonul dedicat situat pe pagina de început a site-ului APIA, însă finalizarea şi închiderea cererii unice de plată se face numai în centrele APIA, în prezenţa funcţionarului responsabil cu primirea cererii, după verificarea acesteia şi a mesajelor din controlul parcelelor digitizate, precum şi corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic.

Fermierii vor depune o singură cerere, chiar dacă deţin suprafeţe de teren sau animale în diferite localităţi sau judeţe. În ceea ce priveşte plata subvenţiilor din agricultură aferente anului 2016, APIA a demarat în urmă cu o săptămână plata subvenţiilor din sectorul vegetal, anunţa Ministerul Agriculturii. În februarie, Guvernul a aprobat plafonul pentru anul de plată 2016 care este de 119 milioane de euro pentru 680.000 de fermieri.