28 iulie 2021 - 02:49

CEREREA SI PRETUL CARNII DE PORC ESTE IN CONTINUA CRESTERE IN MULTE TARI EUROPENE

Creșterea cererii de carne de porc din China determină creșterea prețurilor la carnea de porc în Franța, Germania, Spania și chiar în Belgia, o țară care luptă pentru a contracara PPA răspândită prin populația de mistreți.
“În ultimele două luni, prețul carnii de porc a crescut cu 15% de la 1.283 € la 1.472 € pe kg de carcasă, un câștig de aproximativ 18 € pe cap”, remarcă Philippe Malletroit, directorul Genesus SARL, in raportul său privind piata globala.
Creșterea prețurilor se înregistrează mai puternic la categoriile de purcei și scroafe, unde creșterea este de 27% pentru un purcel înțărcat de 8 kg, la prețul de 29,15 EUR pe exemplar și de 34% pentru un purcel de 25 kg (2,07 US $ / kg în greutate în loc de 1,54 $ în martie).
Nu se face excepție nici în ceea ce privește prețul la scroafe, care este de 1.033 € per kg, o creștere de 31% față de sfârșitul lunii martie.
“Această creștere a prețurilor este previzibil să continue și prețurile să atingă niveluri record, rămânând la niveluri înalte de cel puțin 2 ani; timpul în care China se recuperează dupa lichidarea brutală a stocului de reproducatori și scăderea producției estimată între 25 și 35%, conform Rabobank “, a adăugat dl Malletroit.
Această tendință se regăsește și în piețele de carne de porc din Spania, Germania sau Belgia, chiar dacă fluctuațiile observate în ultimele cinci săptămâni sunt ușor mai scăzute decât în ​​Franța, a menționat reprezentantul Genesus în raportul său.