CERERE RECORD DE CIREȘE ȘI CĂPȘUNE, ÎN MARAMUREȘ

Cireşele şi căpşunele sunt cele mai căutate produse de sezon atât pe piaţa liberă, cât şi pe piaţa organizată, a declarat pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Producătorilor Pomicoli din judeţul Maramureş, Ioan Mihalca.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

„Cireşele şi căpşunele sunt cele mai căutate produse atât pentru consum, cât şi pentru conservare pentru iarnă. Zilnic, doar pe piaţa agroalimentară din municipiul Baia Mare, estimăm că se vând peste 3.000 kg de cireşe şi peste 5.000 kg de căpşune, dar avem zile în care vânzarea este mult peste cantitatea estimată. Solicitările sunt mult peste posibilităţile producătorilor locali, dar încercăm să facem faţă cererii de piaţă”, a spus Ioan Mihalca.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Potrivit acestuia, prezenţa producătorilor din judeţ în piaţa centrală din Baia Mare este încurajată şi susţinută de autorităţile locale.

„Anual, Primăria Municipiului Baia Mare invită producătorii agricoli din judeţ să-şi valorifice producţia de legume şi fructe atât în principala piaţă, Izvoarele, cât şi în alte patru pieţe funcţionale din cartiere. Zilele de miercuri şi vineri reprezintă vârful de ofertă, dar fiind vorba de un produs perisabil – cireşe, căpşune – comercializarea se face fără a ţine cont de zilele principale de târg. Pentru a-i sprijini pe fermieri, primăria aplică taxe modice şi oferă condiţii optime pentru comercializare, fapt extrem de avantajos pentru producător, care astfel evită să-şi vândă recolta unor intermediari la preţuri mici”, a mai precizat Ioan Mihalca.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Acesta a menţionat că majoritatea fermierilor care comercializează căpşune provin din localitatea Halmeu, judeţul Satu Mare, iar cireşele sunt aduse din plantaţiile unor ţărani din satele şi comunele învecinate municipiului Baia Mare.

Pe lângă clienţii obişnuiţi, cireşele şi căpşunele sunt achiziţionate de proprietarii unor moteluri, hoteluri sau pensiuni turistice din Maramureş, pentru a-i servi pe turişti cu produse autohtone.

În unele magazine cât şi supermaketuri din judeţul Maramureş, cireşele sunt importate din Grecia, iar căpşunele din Spania.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole