„Cerem demiterea imediata!”. Motiunea simpla impotriva lui Adrian Oros, supusa votului in Senat!

„Cerem demiterea imediată a acestuia!”, este exclamația finală din textul actului oficial al moțiunii simple împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros. Astăzi, 18 mai 2020, după ora 16:00 va fi supusă dezbaterii și votului moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, intitulată „Lenea, minciuna şi incompetenţa ministrului Oros”. Actul a fost semnat de 71 senatori PSD, ALDE și afiliații grupului PSD.

Care sunt acuzațiile?

Semnatarii îl acuză pe ministrul Oros că intenţionează „să despăgubească fermierii afectaţi de secetă după recoltare”. „Nu doar producătorii agricoli vor fi afectaţi de secetă, toate sectoarele din agricultură vor fi afectate. (…) Asigurarea seminţelor de grâu pentru cultura de toamnă va fi puternic afectată, iar Guvernul trebuie să se implice urgent în acest domeniu, deşi costurile sunt semnificative. Preţul pâinii va creşte, iar românii vor plăti pentru prima dată în ultimii ani mai mult pentru pâinea pusă zilnic pe masă. Toate aceste scumpiri au un vinovat: guvernul PNL”, spun semnatarii moţiunii simple, citata de agerpres.ro.

Cei 71 de senatori îl acuză pe ministrul Oros și de lipsa unui dialog cu fermierii sau cu reprezentanţii industriei alimentare. „Domnule ministru Oros, Ministerul Agriculturii s-a transformat strict într-o agenţie de control, nu mai are legislaţie, politici publice, lucruri care ar trebui asumate şi rezolvate de dumneavoastră în calitate de ordonator principal de credite. (…) Fără un plan de lucru, fără o viziune, fără obiective, fără dialog cu producătorii, fără dialog cu oficiali UE care asigură prin finanţarea PAC peste 70% din banii fermierilor români, România este condamnată să îşi importe mâncarea şi să îşi exporte forţa de muncă. Paradoxal, consumatorul român îşi doreşte produsele româneşti – mai curate, mai proaspete şi mai gustoase. Însă cu managementul actual al Guvernului şi al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, România va pierde enorm în aceşti ani. Atât bani, cât şi timp preţios”, susţin semnatarii moţiunii.

Răspunsul lui Adrian Oros

- Publicitate -

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a reacționat la această moțiune simplă, argumentând că „Moțiunea simplă depusă de PSD împotriva mea este dovada clară că am început să deranjez grupurile de interese care au controlat Ministerul Agriculturii în ultimii ani. Stați liniștiți! Nu mă puteți intimida! Voi avea grijă ca fermierii să afle și de ultimul LEU furat și de ce astăzi când vorbim nu își pot iriga pământurile!”, a scris Adrian Oros pe pagina sa de Facebook.

Adrian Oros, parlamentar PNL şi profesor universitar, doctor în medicină veterinară, își îndeplinește funcția de Ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale din noiembrie 2019.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole