Cerealele americane, pierderi mari, marți seara. Care sunt cauzele

Cotațiile la cerealele americane sunt în balans din cauza temerilor cauzate de o slabă aprovizionare a pieței din SUA. La acest balans contribuie însă și speranța operatorilor pentru o reînnoire a coridorului securizat din Marea Neagră, de luna viitoare.
Cerealele americane au suferit pierderi notabile, marți seară. Organizația Națiunilor Unite a calificat drept constructive negocierile în curs privind reînnoirea coridorului securizat din Marea Neagră, de luna viitoare, și a reînviat astfel optimismul unei mari părți a operatorilor. Temerile de recesiune, puterea dolarului și concurența din America de Sud continuă să tragă în jos toate cotațiile din SUA.
 
Cel mai recent USDA Crop Progress a confirmat progresul rapid al recoltelor cerealelor americane cu 45% din recoltele de porumb finalizate pe 16 octombrie (40% în medie pe cinci ani). Recoltele de soia au fost înregistrate cu un procent de 63% în avans (52% în medie). Din păcate însă, recolta culturilor de grâu de iarnă este estimată la doar 38% (44% în medie).
 
La închiderea din Chicago, grâul SRW cu scadență în decembrie 2022 a scăzut cu 11,5 c$/bushel, ajungând la valoarea de 8,49 dolari/bushel. Contractele futures pe porumb din decembrie 2022 au scăzut cu 2,5 c$/bushel, ajungând la 6,81 dolari/bushel. Soia pentru livrarea în noiembrie 2022 a scăzut cu 13,25 dolari/bushel, ajungând la 13,72 dolari/bushel.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole