Se cere interzicerea utilizării raselor de păsări cu creștere rapidă

Organizația de caritate pentru protecția animalelor Humane League UK a depus o revizuire judiciară împotriva acordării de către Defra a utilizării pe scară largă a raselor de păsări cu creștere rapidă, contrar legislației care interzice păstrarea animalelor în cazul în care reproducerea lor provoacă „un prejudiciu pentru sănătatea și bunăstarea lor”.

Humane League UK susține că utilizarea standard a industriei de rase de pui care cresc nefiresc de mari, nefiresc de rapid este ilegală și contestă poziția actuală a Defra, permițând utilizarea acestor rase extreme.

Pru Elliott, Senior Campaigner la The Humane League Marea Britanie, a spus: „Există o presupunere că, deoarece creșterea intensivă a puilor pentru a crește nefiresc rapid este o practică standard, este, prin urmare, legală. Dar, uitându-ne la legislație, este clar că legea este încălcată în producția standard de pui. ”

Cazul solicită instanței să stabilească faptul că politica Defra de a permite standardul actual de a crește păsări cu creștere rapidă în țară încalcă Regulamentul privind bunăstarea animalelor de fermă (Anglia) din 2007. Regula prevede:

Animalele pot fi păstrate în scopuri agricole numai dacă se poate aștepta în mod rezonabil, pe baza genotipului sau fenotipului lor, că acestea pot fi păstrate fără niciun efect dăunător asupra sănătății sau bunăstării lor.

Elliott a continuat: „Credem că Defra are o politică ilegală în ceea ce privește permiterea utilizării acestor rase și ar trebui, în schimb, să stipuleze că nu pot fi utilizate. De asemenea, credem că au un sistem de monitorizare ilegal care nu reușește să detecteze amploarea problemelor de bunăstare asociate cu puii cu creștere rapidă. ”

- Publicitate -

Provocarea vine după ce RSPCA a publicat un raport științific în 2020, care compară bunăstarea a trei rase diferite de pui cu creștere rapidă. A arătat că rasele cu creștere rapidă au o sănătate și bunăstare mai slabe decât o rasă cu creștere mai lentă. Alte trei studii științifice efectuate de Universitatea din Bristol, Universitatea din Guelph și Colegiul Regal Veterinar susțin aceste descoperiri.

Cazul contestă, de asemenea, „sistemul de declanșare”, sistemul de monitorizare Defra care vizează detectarea problemelor de bunăstare asociate cu puii de carne comerciali. Sistemul de declanșare necesită ca medicii veterinari de la abatoare să raporteze probleme de bunăstare, dar numai dacă apar peste un prag dat, așa cum este stabilit în Codul de practică al Defra. Humane League UK consideră că pragul stabilit de Defra este prea mare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole