CENTRE DE INOVARE DIGITALA IMPLEMENTATE IN UNIUNEA EUROPEANA. CAT DE REPEDE VOM INTELEGE SA PROFITAM?

Reunirea fermierilor, furnizorilor IT, experților în tehnologie, investitorilor și a altor actori relevanți, va conduce la noi aplicații digitale adaptate la nevoile reale ale fermieri. Acesta este unul dintre obiectivele centrelor de inovare digitală (DIH) care se află în întreaga Uniune Europeană.

Inițiative precum FarmHackNL pot juca un rol major în inițierea DIH-urilor. FarmHackNL este o organizație in retea privată, care se concentrează pe utilizarea tehnologiei digitale pentru a genera inovații în agricultură. Josien Kapma, co-fondator al FarmHackNL, explică: „Mai mulți oameni folosesc tehnologia pentru a dezvolta soluții radicale, noi. În agricultură acest lucru este deosebit de interesant. În cazul în care tehnologiile digitale au fost utilizate în principal pentru a optimiza procesul de producție, ele sunt acum folosite și pentru a crea noi proporții de valoare. Pentru a face acest lucru, noi contribuim la construirea de noi parteneriate bazate pe furnizarea de date”.

Peste 30 de centre digitale de inovare vor fi selectate pentru a participa la un program care va oferi formare, ateliere de lucru și îndrumare privind abilitățile de dezvoltare a afacerilor și activităților durabile, ca parte a proiectului „Fabrica de produse inteligente din noile state membre ale UE”, conform Comisiei Europene.

DIH ar trebui să fie un pilon important pentru digitizarea industriei în țările și regiunile selectate, în care companiile investesc mai puțin în tehnologiile digitale decât în alte părți ale Europei sau în alte sectoare.

Cei interesati pot consulta Platforma Smart a Comisiei Europene unde se gasesc centrele de inovare digitala (Digital Innovation Hubs), atat din tara cat si din restul Europei, cu specializarile fiecaruia si date de contact.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole