Cele 180 de oi salvate din portul Midia vor fi date spre adoptie

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) derulează o procedură pentru adopţia celor 180 de oi salvate după scufundarea parţială în rada portului Midia, a unei nave încărcate cu aproape 15.000 de oi. Anunțul a fost făcut de șeful ANSVSA, Robert Chioveanu, într-o conferință de presă.

„Am salvat 252 de animale, le-am dus într-un adăpost, li s-au oferit toate condiţiile, au fost sub o monitorizare strictă, dar din cauza stresului am reuşit să stabilizăm doar 180 de oi. Ele sunt stabile din punct de vedere al sănătăţii animale şi sunt asigurate toate condiţiile de bunăstare. În momentul de faţă am derulat o procedură, este afişată pe site-ul ANSVSA, pentru că aceste animale să meargă în grija unor entităţi care doresc să le adopte şi să trăiască până la adânci bătrâneţi. Avem câteva cereri în acest sens, suntem într-o procedură de trecere a acestor animale în custodie pentru ONG-urile care doresc să aibă grijă de aceste animale”, a precizat şeful ANSVSA.

Chioveanu a vorbit și despre măsurile suplimentare luate la nivelul Portului Midia, menționând că au fost intensificate controalele oficiale la toate etapele operaţiunilor de export de animale vii către ţările terţe.

Pe termen mediu şi lung, ANSVSA şi-a propus actualizarea prevederilor legislative în domeniul protecţiei animalelor în timpul transportului precum şi monitorizarea aplicării acestora, iar în acest sens au fost elaborate două proiecte de acte normative care reglementează autorizarea navelor de transport de animale vii şi transportul lor către ţări terţe.

Reamintim că pe data de 24 noiembrie, Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, încărcată cu aproximativ 14.600 de oi şi un echipaj de 22 de marinari, s-a scufundat parţial pe bordul drept, în portul Midia.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole