O locuitoare din Viscri face un gem care se vinde in toata Europa cu 365 de euro borcanul. Nu doar gustul il recomanda, ci si ambalajul sustine gospodina noastra.
Satul transilvanean Viscri a fost lansat catre lumea turistilor de Printului Charles al Marii Britanii. Acum I se alatura in aceasta campanie de promovare si o gospodina – Gherda Gherghiceanu. Gemul de fructe pe care-l mestereste cu atata pricepere a cucerit numerosi romani, dar si straini. Din ce in ce mai multi cumparatorii sunt dispusi sa plateasca si pana la 365 de euro pentru a savura delicatesa romancei noastre.
Reteta este una deosebita, care implica mult timp si daruire. Magiunul il prepara la foc de lemne, din fructe culese de pe dealurile din jurul satului. Primele sunt capsunele, urmeaza macesele, corcodusele, dar si merele , toate preparate dupa aceea fara pic de conservant. La pregatirea acestuia se foloseste doar putin zahar si se fierbe compozitia in cantitati mici, astfel incat sa se pastreze aroma fructelor.
De asemenea si ambalajul face ca produsul sa fie unul de exceptie. Borcanul este ambalat intr-o cutie lucrata manual de un tamplar iscusit