Cel mai modern terminal de cereale din Europa, inaugurat in Romania

Cel mai mare și modern terminal de cereale a fost inaugurat la Constanta! Construit in dana 80 a Portului Constanța, acesta ocupă o suprafață de circa 60 de mii de metri pătrați și are o capacitate de depozitare de 200.000 de tone. Este vorba despre terminalul de cereale COMVEX, un obiectiv în care s-a investit circa 56 de milioane de Euro.

La inaugurare a participat și prim-ministrul Ludovic Orban care a subliniat rolul strategic al portului, dar și necesitatea de a finaliza anumite investiții pentru ca marfa și oamenii să poată circula înspre Europa și invers, în Portul Constanța.

„Avem nevoie de finalizarea proiectelor de infrastructură care să asigure legătura dintre Portul Constanța, atât pe rutier, cât și pe feroviar, până la granița de vest. Să asigure conectarea cu infrastructura de transport european, astfel încât cei care vor să transporte marfa sau persoane să aleagă România și nu alte rute și alte porturi, pentru că există o competiție”, a declarat premierul Victor Orban la Constanța, citat de ctnews.ro.

Terminalul de cereale ar putea avea o capacitate anuală de circa cinci milioane de tone. Recepția cerealelor se va face prin barje, vagoane și autocamioane. Obiectivul este proiectat astfel încât să permită o mare flexibilitate, având șapte fluxuri de operare simultane: descărcăre barje, vagoane și autocamioane în două grupuri de recepție, încărcare navă în două încărcătoare și recirculare marfă dintr-o celulă în alta.

Marfa va fi cântărită prin intermediul unor cântare de mare precizie, se arată în descrierea obiectivului de pe pagina oficială. Terminalul va fi complet automatizat și supravegheat, fiind dotat cu cele mai eficiente soluții pentru reducerea cheltuielilor de operare. Pentru a conserva marfa în condiții optime astfel încât să se mențină o bună calitate a cerealelor, acestea vor fi testate într-un laborator special propriu, pe baza probelor prelevate cu echipamente destinate pentru acest lucru.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole