Cel mai mare siloz de cereale de la Marea Neagra, iaugurat in portul Constanta

684

Cel mai mare și mai modern siloz de la Marea Neagră și Marea Mediterană a fost inaugurat, la începutul lunii octombrie, în portul Constanța, la dana 80. Potrivit economica.net, inaugurarea a fost făcută de Căpitanul Cornel Idu, unul dintre cei mai mari oameni de afaceri constănțeni, iar investiția totală se ridică la 50 de milioane de euro. 

”În ciuda recesiunii care s-a instalat în România şi care ameninţă întreaga lume, pentru noi anul 2019 a fost un an foarte bun. Am finalizat construcţia celui mai modern şi a celui mai mare siloz de cereale care există în portul Constanţa, precum şi în Marea Neagră şi în Marea Mediterana, Comvex Silo”, a declarat Cornel Idu pentru economica.net. Acesta a mai precizat că investiția a fost făcută de compania Comvex, fiind în valoare de 50 de milioane de euro, iar valoarea de piață a terminalului este de aproximativ 200 de milioane de euro.

Capacitatea de depozitare a silozului este de 200 de mii de tone, iar poziționarea acestuia face posibilă operarea unor nave de dimensiuni foarte mari. Acești factori fac din acest siloz unul unic.

Prima navă a fost deja încărcată și a plecat din portul Constanța în acest weekend, transportând semințe de floarea soarelui care provin de la Cerealcom Dolj, către fabricile de ulei deținute de Cargill.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult