1 august 2021 - 00:24

Cel mai mare siloz de cereale de la Marea Neagra, iaugurat in portul Constanta

Cel mai mare și mai modern siloz de la Marea Neagră și Marea Mediterană a fost inaugurat, la începutul lunii octombrie, în portul Constanța, la dana 80. Potrivit economica.net, inaugurarea a fost făcută de Căpitanul Cornel Idu, unul dintre cei mai mari oameni de afaceri constănțeni, iar investiția totală se ridică la 50 de milioane de euro. 

”În ciuda recesiunii care s-a instalat în România şi care ameninţă întreaga lume, pentru noi anul 2019 a fost un an foarte bun. Am finalizat construcţia celui mai modern şi a celui mai mare siloz de cereale care există în portul Constanţa, precum şi în Marea Neagră şi în Marea Mediterana, Comvex Silo”, a declarat Cornel Idu pentru economica.net. Acesta a mai precizat că investiția a fost făcută de compania Comvex, fiind în valoare de 50 de milioane de euro, iar valoarea de piață a terminalului este de aproximativ 200 de milioane de euro.

Capacitatea de depozitare a silozului este de 200 de mii de tone, iar poziționarea acestuia face posibilă operarea unor nave de dimensiuni foarte mari. Acești factori fac din acest siloz unul unic.

Prima navă a fost deja încărcată și a plecat din portul Constanța în acest weekend, transportând semințe de floarea soarelui care provin de la Cerealcom Dolj, către fabricile de ulei deținute de Cargill.