CEL MAI MARE PRODUCATOR MONDIAL DE DRONE ESTE ACUZAT CA SPIONEAZA IN FAVOAREA CHINEI

146

Guvernul american susţine că producătorul de drone DJI furnizează imagini ale clienţilor către guvernul chinez, în scopuri de spionaj şi comerciale.

Compania chineză DJI, unul din principalii producători de drone, a fost acuzată de oficialii americani că ar furniza informaţii despre infrastructura şi legislaţie către guvernul chinez.
 Acuzaţia – care apare într-un memoriu prezentat în august 2017 – a fost lansată de oficiul pentru imigraţie şi vamă din Los Angeles. Potrivit autorităţilor americane, guvernul chinez „foloseşte dronele DJI ca modalitate ieftină şi greu de detectat de colectare a informaţiilor critice despre SUA”.
„DJI a vizat o serie de companii americane importante şi sectorul legislativ, pentru a-şi promova produsele. La nivelul lunii iulie 2017, cel puţin zece companii din domeniul feroviar, al utilităţilor, media, agricultură, educaţie şi legislaţie foloseau drone DJI UAS (Unmanned Aircraft System).
„Cele mai frecvente utilizări includ cartografierea, supravegherea şi monitorizarea materialelor periculoase”, explică guvernul american.
DJI – Da Jiang Innovations – neagă acuzaţiile, precizând că nu-şi obligă clienţii să încarce filmele personale realizate cu dronele pe serverele companiei.

De subliniat ca si in Romania dronele sunt din ce in ce mai utilizate in agricultura, pentru supravegherea culturilor. a umiditatii, a gradului de dezvoltare a plantelor, combaterea daunatorilor, cartografiere sau protejarea perimetrelor.

sursa: go4it.ro

Citește și

Comentariile sunt închise