27 mai 2022 - 18:49

Cel mai mare complex de porci din Romania lovit inca o data de pesta porcina africana

După ce anul trecut, cel mai mare complex de porci din România, de la Gropeni, județul Brăila (și al doilea ca mărime din Europa), a înregistrat o pierdere de peste 140.000 de animale ca urmare a pestei porcine africane, virusul mortal revine pe teritoriul fermei urmând ca proprietarii să eutanasieze alte mii de porcine.

Virusul a fost confirmat de către Autoritățile brăilene, iar măsurile aferente situației întâlnite au fost imediat puse în aplicare, fiind izolați mii de porci.

Pentru prevenirea răspândirii virusului, urmează să fie eutanasiate în următoarea perioadă nu mai puțin de 16.000 de suine.

„Avem o problemă la Gropeni, la Ferma 3. Acolo începem eutanasierile, în total vor fi sacrificați aproximativ 16.000 de porci, avem confirmarea prezenței virusului pestei porcine”, a declarat, pentru mediafax.ro, directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brăila, Gicu Drăgan.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.