CEL MAI BUN PRIETEN AL SILUETEI: UN PAHAR DE VIN ROȘU

Cel mai bun prieten al siluetei: un pahar de vin roșu. O spun atât cercetătorii, cât și specialiștii în oeonologie ai magazinului online de băuturi alcoolice și non-alcoolice – băuturi.ro, care argumentează beneficiile licorii prin substanțele de vin pe care aceasta le conține, dar și prin statistici.

Un pahar de vin consumat înainte de culcare are și alte beneficii, pe lângă ajutorul la care apelează cei mai mulți – un somn mai bun. Acesta este și cea mai bună armă la care pot apela persoanele supraponderale sau cele care vor să prevină acest lucru.

Vinul roșu poate înlocui nu doar cu ușurință, ci și cu plăcere, gustarea de seară. Un pahar cu această licoare conține mai puține calorii decât multe dintre alimentele “de răsfăț”. El poate ajuta persoanele supraponderale să își țină apetitul sub control, să îmbunătățească funcțiile hepatice, dar și să ardă grăsimile existente. Responsabil de acest beneficiu este acidul elagic, o substanță din vin extrem de potentă în procesul de ardere. Totodată, vinul mai conține resveratrol, o substanță care lucrează ca un blocant pentru celulele adipoase. Concret, le oprește să acumuleze grăsime în plus.

Ce spun studiile

Mai mulți cercetători au urmărit, zeci de ani, beneficiile pe care le poate genera consumul de vin. Astfel, cei de la Harvard, au observat, dintr-un eșantion de 20.000 de femei, că cele care consumă vin periodic, își păstrează sau capătă o siluetă mai suplă. Și Universitatea din Oregon a observat legătura dintre vinul roșu și slăbire.

Concluzia cercetătorilor, în cifre: un pahar de vin roșu băut seara, înainte de culcare, poate stopa rata obezității cu până la 70 la %.

Alte beneficii ale vinului

Vinul, fie că este alb sau roșu, conține o mare cantitate de minerale, precum potasiul, calciul sau magneziul, dar și vitamine hidrosolubile precum B1, B2, B5 și B6 (cele din acest grup intervin în funcționarea sistemului imunitar, nervos și mențin sănătatea pielii și tonusul muscular), iar într-o mai mică măsură, acid folic, vitamina B12 și vitamina C.

Specialiștii www.bauturi.ro au însă un sfat: consumul recomandat de vin, limita în care acesta aduce doar beneficii, este de 5mg de alcool pe zi, respectiv un pahar.

Citește și

Comentariile sunt închise