21 septembrie 2021 - 16:55

CEC BANK SE IMPLICA IN ACTIUNI DE SUSTINERE A AAPL-URILOR SI IMM-URILOR DIN MARAMURES

Miercuri, 17 aprilie 2019, CEC Bank in parteneriat cu Consiliul Judetean Maramures, Camera de Comert si Industrie Maramures si Asociatia Intreprinzatorilor Maramures a organizat un eveniment de promovare a produselor si serviciilor dedicate Autoritatilor Administratiei Publice Locale (AAPL) si  Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM).

In deschiderea intalnirii, vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, domnul Ioan Doru Dancus, a salutat initiativa CEC Bank si a transmis felicitari pentru implicare: „Doresc sa felicit presedintele CEC Bank pentru prezenta in Maramures si pentru faptul ca a venit insotit de o echipa numeroasa si extrem de bine pregatita la aceasta intalnire”.

Cu acest prilej, domnul Laurentiu Mitrache, Director general – Presedinte al Comitetului de Directie al CEC Bank, a subliniat rolul bancii in sustinerea IMM-urilor, agriculturii, administratiilor publice locale, precum si a acelor proiecte bancabile care, prin natura lor, contribuie la dezvoltarea economica a Romaniei: “Suntem cea mai mare banca romaneasca cu capital integral de stat. Nu suntem orientati doar spre profit, ci spre profit conform abordarii cost-beneficiu. Nu ne uitam strict la cati bani obtinem dintr-o operatiune de creditare, ci si la ceea ce rezulta pentru beneficiar, pentru localitate, pentru zona, pentru intreaga tara in final”.

Referitor la intermedierea financiara, care este de doar 38-40% din PIB in Romania fata de aproape 100% in tarile din zona Europei Centrale si de Est, domnul Mitrache a adaugat: “Avem un potential urias. Avem 1.120 unitati in intreaga tara, ceea ce reprezinta 22% din totalul retelei bancare. Data fiind intentia actionarului nostru de a creste intermedierea financiara in Romania, prezenta noastra in teritoriu nu poate decat sa demonstreze angajamentul nostru in acest sens”. Pe langa prezenta in teritoriu, si oferta de produse si servicii joaca un rol important: “Prin produsele si serviciile bancare pe care le oferim tuturor clientilor, persoane fizice sau juridice, am reusit sa avem an de an, in ultimii trei ani, o dezvoltare a bancii mai rapida decat a industriei bancare, ceea ce este un semn pozitiv, incurajator“.

Presedintele Camerei de Comert si Industrie Maramures, domnul Florentin Tus a felicitat reprezentantii CEC Bank pentru ca au ales sa vina in judet si sa prezinte solutii de finantare personalizate fiecarui posibil client. ”CEC Bank, cea mai importanta institutie financiara de stat a mostenit si gestionat cu chibzuinta cea mai importanta retea bancara din tara”, a conchis domnul Tus. Si domnul Ovidiu Goga, presedintele Asociatiei Intreprinzatorilor Maramures a aratat ca interesul comun al firmelor care se regasesc in asociatie este acela de a dezvolta judetul, iar prezenta reprezentantilor CEC Bank a fost privita ca o oportunitate de a accesa noi fonduri care sa aduca o crestere a afacerilor deja existente. ”Oamenii de afaceri prezenti in sala isi doresc sa interactioneze cu aceasta banca veche, romaneasca si speram ca produsele pe care le ofera vor fi dintre cele mai convenabile pentru fiecare om de afaceri”, a precizat domnul Goga.

In cadrul intalnirii, doamna Doina Topala, directorul Directiei IMM din cadrul CEC Bank, a sustinut o prezentare a proiectelor de finantare din zona AAPL si IMM. In continuarea prezentarii, doamna Ramona Ivan, directorul Directiei Relatii Externe si Finantari Structurale CEC Bank, a discutat pe marginea solutiilor de finantare si garantare din surse externe (COSME, fonduri europene nerambursabile). Intalnirea a fost urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri, ocazie cu care o echipa de specialisti din Centrala CEC Bank a impartasit audientei din experienta si expertiza profesionala in domeniul creditarii persoanelor juridice.

Directorul CEC Bank, Sucursala Baia Mare,  doamna Mihaela Aurelia Bran si-a manifestat increderea ca evenimentul va aduce multiple beneficii pentru comunitate, fiind o oportunitate de comunicare directa si de stabilire a unui schimb constructiv de pareri intre organizatori si reprezentantii administratiilor publice locale.

Evenimentul, gazduit de Centrul de Instruire si Marketing al Camerei de Comert si Industrie Maramures, a reunit reprezentanti ai autoritatilor locale, agenti economici, specialisti bancari, reprezentanti mass-media.