20 ianuarie 2022 - 09:41

Ceartă în coaliția de guvernare privind transportul cu animale vii. Ce se așteaptă de la Camera Deputaților

S-au încins din nou spiritele în coaliția de guvernare. De data aceasta, motivul a fost canicula sau, mai degrabă, transportul cu animale vii în condiții de vreme caniculară.

Premierul Florin Cîţu a atras atenţia, luni, că transportul cu animale vii se suspendă pe perioada caniculei, anunţând că va relua cu „celeritate” demersurile necesare pentru a corecta legislaţia în domeniu, având în vedere că Parlamentul „nu şi-a făcut treaba” în acest domeniu.

În replică, preşedintele Senatului, Anca Dragu (USR), l-a pus la punct pe premier: „M-aş feri să acuz instituţii ale statului şi să zdruncin încrederea în instituţiile statului”.

Anca Dragu, a declarat miercuri că nu există un vid legislativ în ceea ce privește transportul cu animale vii, dar a admis că există în circuitul legislativ la Camera Deputaţilor un proiect de lege care aduce ceva clarificări şi pentru transportul acestor animale, informează AGERPRES.

„Despre transportul animalelor vii există un Regulament European din 2005. Deci, cadru legal există. Nu avem un vid legislativ. Anul acesta, ANSVSA a emis nişte norme în sens. La Parlament este într-adevăr pe circuit, la Camera Deputaţilor, un proiect de lege care aduce ceva clarificări şi pentru transportul animalelor vii, dar, repet, nu există un vid legislativ”, a afirmat Anca Dragu, miercuri, la Senat.