Ceapa din Ucraina vândută în piețele românești!

Ceapa din Ucraina a devenit unul dintre produsele vândute țara noastră. Ucraina a început să exporte ceapă în România, care anterior importa din Republica Moldova. Însă, din cauza prețurilor crescute și a stocurilor limitate din Republica Moldova, Ucraina i-a luat locul. 

„Românii cumpără ceapă din Ucraina deoarece stocurile acestui produs în Republica Moldova au început să scadă, iar prețurile au crescut” – a explicat Fedir Ribalko, un consultant internațional pentru fructe și legume, comerț și logistică, relatează rador.ro. 

Potrivit analiștilor, exportul de ceapă ucraineană către țările UE devine profitabil. „Ucraina a reușit să-şi restabilească producția de ceapă în doar un an, pierzând până la 80% din suprafețele și infrastructura pentru cultivarea, depozitarea și procesarea cepei în zonele sudice ale regiunii Herson, din cauza conficlutului ruso-ucrainea” – se arată într-o analiză realizată în cadrul proiectului East Fruit.

Săptămâna trecută prețul pentru un kg de ceapă ucrainească era de 7 hrivne/kg (0,19 USD).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Trebuie sa importam cât mai multe produse agricole din Ucraina , pentru a forta scăderea prețurilor care au luat-o razna crescând nejustificat de mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole