CEA MAI VECHE REȚETĂ DE BERE FOLOSITĂ DIN NOU, LA SIBIU

Berea cu ciocolată sau cu şampanie sunt numai două dintre cele mai inedite sortimente din această băutură care pot fi gustate la primul festival al berii artizanale din Transilvania, organizat la Muzeul în aer liber din Sibiu, a anunţat Alexandru Selyem, organizator al evenimentului.

Conform acestuia, aici se va putea gusta şi “1717”, prima bere făcută de artizani berari la noi în ţară, în urmă cu trei secole.

Potrivit organizatorului, la primul festival al berii artizanale din Transilvania, toate gusturile vor fi satisfăcute.

Printre cele 50 de feluri de bere ce vor putea fi consumate la acest festival se numără şi cea mai veche bere artizanală din România, cea lansată la Sibiu în urmă cu 300 de ani şi pe care, în prezent, o produc patru tineri sibieni, după reţeta originală, dar într-o berărie din Bavaria (Germania).

Cu un preţ mai mare decât berea produsă industrial şi care se vinde în marile magazine, berea artizanală are avantajul că este făcută din ingrediente naturale, inclusiv din “drojdie vie, un alt fel de drojdie decât cea folosită la pâine sau la alte procese industriale”, potrivit lui Selyem.

Cei 14 artizani berari şi cei doi cidrari din România care vin la festivalul berii artizanale au ales Muzeul în aer liber, pentru că aici vin de regulă meşteşugarii autentici şi aici sunt puse în valoare tradiţiile româneşti şi nu numai. potrivit AGERPRES.