Cea mai scumpa oaie din lume, vanduta la licitatie. Pret incredibil de mare

Un nou record la cea mai scumpa oaie vândută vreodată! Un berbec de șase luni, numit Double Diamond, a fost cumpărat cu 367.500 de lire sterline, circa 400 mii de euro, la o licitație în Scoția, Nordul Marii Britanii, fiind astfel cea mai scumpă oaie care a fost vândută vreodată. Animalul a fost vândut la trei fermieri de la Scottish National Texel Sale din orașul Lanark.

Este vorba despre un miel din rasa Pedigree Texel, un tip de ovine care sunt crescute pentru a fi domesticite și se vând, de obicei, la sume extrem de mari.

Oferta de deschidere în cadrul licitației a fost de 10.000 de lire sterline. Unul dintre cumpărători, manager de turmă la o fermă din Scoția, a declarat că acel miel era un „animal special” și mulți crescători au pus ochiul pe el.

„Știam că va fi vândut pe o grămadă de bani, dar nu mă așteptam să câștige atât de mult. Este doar un animal remarcabil. Este un miel masiv, cu o confirmare și un caracter deosebit, ceea ce arată capacitatea sa de reproducere”, a spus fermierul Jeff Aiken, citat de Sky News.

Potrivit fermierului, mielul era perfect în toate detaliile, începând de la capul său, culoarea părului, culoarea din jurul ochilor, a picioarelor. Acesta a declarat că în rumătoarele luni, animalul se va afla între alte turme pentru a se împerechea cu diferitele oi pe care le au fermierii.

Recordul anterior pentru pretul unei oi a fost înregistrat în anul 2009, 231.000 de lire sterline sau circa 255.000 de euro.

Ovinele de tip Texel sunt crescute pe insula Texel din nord-vestul Olandei. Este o rasă de oaie cu mușchi puternici și produce o carcasă de carne fără grăsime. Oaia Texel a fost crescută încet într-o rasă de carne de o calitate excepțională a carcasei. Este una dintre cele mai apreciate rase de oi de carne.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole