Cea mai mare recoltă de soia

Recolta de soia din SUA va fi, conform estimărilor, cu 11 procente mai mare.
dried-beans-763158_1280
Statistica prezentată de Consiliul Internațional al Cerealelor arată că în acest an se va atinge un record absolut, estimările fiind de circa 336 de milioane de tone cu 21 de milioane de tone mai mare față de anul trecut. Datele se bazează pe cifrele raportate din Brazilia, Canada și SUA, cei mai mari producători de soia din lume.

Semănatul se desfăsoară în condiții propice în cele mai importante regiuni din Brazilia. Consiliul Internațional al Cerealelor estimează un consum de 332 milioane de tone, acesta fiind cu 4 la sută mai mare fată de cel de anul trecut. În același timp, producția mondială de rapită și canola este estimată a fi cu 5 la sută mai scăzută fată de anul trecut,mai precizează agroinfo.ro.
Cauza acestei scăderi sunt recoltele mai slabe din UE și din regiunea Mării Negre, dar și din China. Stocurile de rapită/canola ar urmă să fie cu 13 la sută mai scăzute fată de anul trecut.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole