CEA MAI MARE GREȘEALĂ PE CARE O FAC ROMÂNII ATUNCI CÂND ÎȘI LUCREAZĂ PĂMÂNTURILE. CONSECINȚE FATALE

Nu mai puneti sare nici in mujdeiul de usturoi nici atunci cind consumati ceapa uscata!

Substantele benefice din cele doua legume devin toxice atunci cand vin in contact cu sarea. Reactiile chimice care au loc la nivel molecular distrug pe loc si ireversibil enzimele, iar compusul rezultat nu face bine organismului. Romanii, in mod traditional, atunci cand merg la muncile campului, isi indeasa in traista, ceapa, usturoi si sare.

În usturoi există două substanțe, aliina și alinoza despărțite de o membrană fină. Când se piseaza usturoiul pt a face mujdei, cunoscut pentru savoarea pe care o da mâncărurilor de carne și legume, aceasta membrană se distruge,iar cele două substanțe interacționează și formează alicina- un compus cu beneficii extraordinare pt organism.! Ea ne protejează de o serie de boli grave iar recent biologii au descoperit că și cancerul este tinut departe, mai ales de cancerul de plămâni, boală cu o evoluție rapidă și fatală.

Dar pentru că alicina să fie binefăcătoare pentru corp, nu trebuie să intre in contact cu sarea în mujdeiul de usturoi, pentru că i se distrug pe loc și ireversibil enzimele și în loc să ne fie de ajutor, substanța formată atacă un alt grup de enzime din organismul nostru!,

În același timp este indicat ca mujdeiul de usturoi să fie făcut cu un ulei de bună calitate, cum ar fi uleiul de măsline, substanțele din cele două alimente acționând complementar.

În aceeași idee nici pe ceapă nu se pune sare! Cel mult se tăvălește bulbul rapid printr-o pânză subțire de sare și se mănâncă imediat, dar bine ar fi să se renunțe complet la acest obicei

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole