CEA DE A XXIII A EDITIE A TARGULUI INDAGRA

124

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a participat în 31 octombrie 2018, la deschiderea oficială a INDAGRA 2018 – Târg internațional de produse și echipamente din domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei.

În discursul său de deschidere, ministrul Petre Daea a subliniat că deși a fost un an agricol foarte bun, în care România și-a consacrat poziția de lider european la culturile de floarea soarelui și porumb, ocupând primul loc în Uniunea Europeană și în ceea ce privește atragerea fondurilor europene din agricultură și dezvoltare rurală, încă mai sunt multe lucruri de făcut.

“În agricultură mai sunt multe de făcut în domeniul zootehniei, al prelucrării și comercializării produselor, al echilibrării balanței de produse agroalimentare, a valorificării pe deplin a resurselor, al organizării fermierilor, al performanței în industria alimentară şi nu numai. În dorința de a realiza pe deplin a ceea ce merită România, s-au elaborat programe pentru susținerea activității de reproducție în sectorul creșterii suinelor, pentru susținerea activității de reproducție, incubație sau de creștere în sectorul avicol și de încurajare a activităților din zona montană, fiind în stadiu avansat al dezbaterii, legile privind infrastructura de preluare, prelucrare și comercializare a produselor agricole. Sunt așteptări ale tuturor, dar și acțiuni ale fiecăruia“, a punctat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Ministrul a efectuat un tur al expozanților pentru a vedea celor mai noi utilaje și tehnologii din domeniu, soluții agricole, autovehicule și accesorii destinate transportului de animale, mașini și componente auto agro-industriale și alte produse și servicii din domeniile horticol, agricol și zootehnic.

Astfel, ministrul a vizitat standul fabricii IRUM Reghin, care a lansat tractorul TAGRO, primul tractor românesc produs după o perioadă de pauză a industriei de 10 ani, în urma unei investiții totale de peste 6 milioane de euro. Petre Daea a felicitat reprezentanții companiei și le-a urat mult succes în activitate de acum înainte.

În cursul după-amiezii de miercuri, ministrul finlandez al Agriculturii și Pădurilor, Jari Leppa, care s-a aflat pentru câteva ore în România, la invitația ministrului Petre Daea, a vizitat INDAGRA. După o scurtă întâlnire bilaterală, cei doi omologi au vizitat standurile expozanților, făcând opriri la Standul Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu, beneficiari ai programului de promovare european – Enjoy it’s from Europe, precum și la standul investitorilor finlandezi în sectorul agricol.

Vizita ministrului finlandez al agriculturii se înscrie în agenda pregătirii evenimentelor  pe care Romania le consideră importante în contextul asigurării președinției Consiliului Uniunii Europene în cadrul Trio-ului România-Finlanda-Croația.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult